چگونه میتوان با افزایش سرعت سایت در نتایج جستجوی گوگل بهتر دیده شد؟

چگونه میتوان با افزایش سرعت سایت در نتایج جستجوی گوگل بهتر دیده شد؟

افزایش سرعت سایت یکی از دغدغه های اصلی مدیران سایت میباشد که منجر به کسب رتبه های بهتر در سرچ گوگل میگردد و از مباحث زیرمجموعه سئو فنی میباشد.

داستان از زمانی شروع میشود که بازدیدکننده ای از گوگل وارد سایتی شده و پس از چند ثانیه از اینکه سایت به کندی باز میشود یا هنوز لود نشده است، خسته میشود و به نتیجه بعدی جستجوی گوگل رجوع میکند و این سیگنالی برای گوگل است که دیگر این سایت با سرعت پایین را در نتایج اولیه نمایش ندهد.

انتخاب با شماست که آیا سایت شما همان سایت کندی است که در حال از دست دادن رتبه میباشد و یا سایت سریعی است که در اوایل نتایج جستجوی گوگل می درخشد.

در این مطلب ، ابتدا درباره ضرورت ، راه حل ها و مشکلات پیش روی افزایش سرعت سایت صحبت خواهیم کرد و سپس ترفندها و راهکارهایی به شما آموزش میدهیم تا سرعت سایت شما مشابه تصویر مورد تایید گوگل باشد و برای دیده شدن در نتایج اول گوگل دیگر مشکلی از لحاظ کندی سایت نداشته باشید.

نمونه نتیجه خوب در افزایش سرعت سایت
نمونه نتیجه سرعت سایت خوب – گزارش کنسول جستجوی گوگل

اگر تمایلی به آشنایی با پارامترهای سنجش سرعت سایت ندارید ، جهت بهبود سرعت سایت خودمیتوانید مستقیماً به بخش افزایش سرعت سایت وردپرسی و یا افزایش سرعت سایت های جوملا بروید.

سئو سایت فروشگاهی - چگونه در 8 مرحله فروشگاه اینترنتی را برای گوگل بهینه سازی کنیم
سئو سایت فروشگاهی – بهینه سازی فروشگاه اینترنتی برای گوگل در 8 مرحله

اگر سیستم مدیریت محتوای سایت های شما غیر از وردپرس و جوملا میباشد ، بهتر است مطلب را به صورت کامل مطالعه نماییدو با پارامترهای سنجش سرعت سایت و نحوه بهینه سازی آن آشنا شوید.

افزایش سرعت سایت – لیست موضوعات


اهمیت سرعت سایت در رتبه بندی جستجوی دسکتاپ گوگل

در یک روز جمعه زیبا در آوریل 2010 گوگل در وبلاگ مرکزی جستجوی خود نوشت :

چگونه در صفحه اول سرچ گوگل باشیم ؟
چگونه در صفحه اول سرچ گوگل باشیم ؟
21 نکته مهم برای سئو و بهینه سازی ساختار سایت
21 نکته مهم برای سئو و بهینه سازی ساختار سایت

افزایش سرعت وب سایت ها مهم است، نه فقط برای دارندگان سایت ، بلکه برای همه کاربران اینترنت.

سایت های سریعتر کاربران خوشحالتری خواهند داشت و ما در مطالعات داخلی خود دیده ایم که وقتی سایتی به کندی پاسخ می دهد ، بازدیدکنندگان زمان کمتری را در آنجا می گذرانند.

اما سایتهای سریعتر فقط تجربه کاربر را بهبود نمی بخشند. داده های اخیر نشان می دهد که بهبود سرعت سایت همچنین هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد.

مانند ما ، کاربران ما نیز اهمیت زیادی برای سرعت قائل هستند – به همین دلیل ما تصمیم گرفته ایم که در رتبه بندی جستجوی خود سرعت سایت را در نظر بگیریم.

Google Search Central Blog – Using site speed in web search ranking

تاثیر افزایش سرعت سایت بر نتایج جستجو توسط موبایل

با افزایش روزافزون گوشی های هوشمند در ژانویه سال 2018 نیز گوگل مجدداً به اهمیت سرعت سایت در نتایج جستجو و اینبار برای دستگاههای موبایل اشاره کرد:

سئو اینستاگرام - چگونه پیج اینستاگرام را برای بازدید بیشتر بهینه کنیم؟
سئو اینستاگرام در 7 مرحله به همراه تکنیک های دیده شدن در اکسپلور اینستاگرام برای جذب فالوور

افراد می خواهند بتوانند هرچه سریعتر پاسخ سوالات جستجوی خود را پیدا کنند – مطالعات نشان می دهد که مردم واقعاً به سرعت یک صفحه اهمیت می دهند.

اگرچه مدتی است که از سرعت در رتبه بندی استفاده می شود ، اما این سیگنال بر روی جستجوهای دسکتاپ متمرکز شده است.

امروز اعلام میکنیم که از ماه ژانویه 2018 ، سرعت صفحه عامل رتبه بندی برای جستجوهای تلفن همراه خواهد بود.

Google Search Central Blog – Using page speed in mobile search ranking

البته همانطور که میدانید سرعت یکی از فاکتور های رتبه بندی گوگل میباشد که در اینجا به آن میپردازیم. جهت دیدن سایر فاکتورهای تاثیرگذار در نتایج جستجو ، مطلب چگونه در صفحه اول جستجوی گوگل قرارگیریم؟ را مطالعه نمایید.

جدال بین افزایش سرعت سایت و طراحی زیبا

خوب تا اینجا متوجه شدیم که سرعت سایت شما قطعاً در دیده شدن آن در سرچ گوگل تاثیر میگذارد.

اما همانطور که میدانید یکی از فاکتورهای دیگر که منجر به تجربه کاربری خوب در بازدیدکنندگان میشود قطعاً زیبایی و المان ها و افکت های بصری سایت هست.

معمولاً سرعت و زیبایی سایت را به سختی میتوان به صورت همزمان در کنار یکدیگر ارائه کرد. از طرفی صاحبان سایت و کارفرمایان از طراحان سایت انتظار حد اعلای جذابیت بصری سایت را دارند و از طرف دیگر هم قطعاً سایتی که به دلیل کندی زیاد در گوگل دیده نمیشود و بازدید کننده ای ندارد محکوم به شکست است.

پس راه حل افزایش سرعت سایت در عین حفظ جذابیت و زیبایی در طراحی آن چیست؟

برای پاسخ به این سوال اول به این میپردازیم که توسط چه ابزارهایی میتوان سرعت سایت را اندازه گیری کرد و دلایل کندی احتمالی آن را پیدا نمود.

سپس در ادامه با انواع روش های بهینه سازی و افزایش سرعت سایت و ابزارهای آن آشنا خواهید شد.

تست سرعت سایت توسط Google PageSpeed Insights

بهترین ابزار برای تست سرعت لود صفحات وبسایت در حال حاضر سایت Google PageSpeed Insights میباشد.

سئو محلی
سئو محلی – راهنمای کامل برای دیده شدن در نتایج اول جستجوی محلی گوگل

این ابزار با آیپی ایران تست سرعت را انجام نمیدهد و باید از آیپی های خارج از ایران استفاده نمایید.

صفحه اصلی تست سرعت سایت توسط Google PageSpeed Insights

در صورتی که در این زمینه مشکلی دارید به عنوان جایگزین از سایت آنالیز سرعت GtMetrix نیز میتوانید استفاده کنید که در نتایج آنالیز خود فاکتور های مربوط به تست سرعت گوگل و همچنین موارد بیشتری را نیز گنجانده است.

بهینه سازی با Gtmetrix

بررسی نتایج تست سرعت سایت توسط گوگل

پس از اینکه آدرس سایت یا صفحه مدنظر خود را در بخش تست سرعت گوگل اضافه نمودید، مشابه شکل زیر نتیجه آن را مشاهده خواهید نمود.

نتیجه تست و بررسی نکات مهم جهت افزایش سرعت سایت

فاکتور های اصلی سنجش سرعت توسط گوگل بدین شرح است :

First Contentful Paint – FCP اولین محتوای ترسیم شده

FCP بیانگر مدت زمانی است که اولین متن یا تصویر بر روی صفحه مرورگر نمایش داده شود. محتوای موجود در تگ iframe مستثنی میباشد و در محاسبه آن لحاظ نمیگردد.

امتیاز FCP صفحه سایت شما از مقایسه زمان به تصویر کشیده شدن اولین محتوا در صفحه شما و زمان FCP سایر وب سایت های دیگر بر اساس گزارش سرعت بارگذاری سایت ها جمع آوری شده توسط آرشیو HTTP بدست می آید.

آرشیو داده های FCP

براساس داده های فعلی آرشیو ذکر شده میانگین سرعت FCP سایت ها در نسخه دسکتاپ 2.4 ثانیه و در نسخه موبایل 5.2 ثانیه بوده است.

Time to Interactive – TTI زمان برقرار کردن ارتباط یا زمان تعاملی

اندازه گیری TTI از این جهت مهم است که برخی از سایتها قابلیت مشاهده محتوای سایت را بهینه می کنند و اجزای صفحات سایت برای کاربران ظاهر میشود ، اما وقتی کاربر سعی می کند با آن تعامل کند ، یعنی مثلاً صفحه را به پایین اسکرول کند یا بر روی دکمه ای بزند ، هیچ اتفاقی نمی افتد. این میتواند یک تجربه نا امید کننده برای کاربر باشد.

8 فاکتور کلیدی در رتبه بندی گوگل برای سئوی سایت

بنابراین TTI یا زمان برقرارکردن ارتباط برابر با تعداد ثانیه ها از زمانی که پیمایش شروع شده تا زمانی CPU حداقل 5 ثانیه سکون داشته باشد محاسبه میگردد.

آرشیو داده های TTI - فاکتور سرعت سایت

Speed Index شاخص سرعت

شاخص سرعت ، سرعت نمایش محتوا در هنگام بارگذاری صفحه را اندازه گیری می کند.

برای محاسبه شاخص سرعت ابتدا Lighthouse (ابزاری متن باز و خودکار برای بهبود کیفیت صفحات وب) یک فیلم از بارگیری صفحه در مرورگر را ضبط می کند و پیشرفت بصری بین فریم ها را محاسبه می کند. سپس از ماژول Speedline Node.js برای تولید نمره شاخص سرعت استفاده می کند.

در صورت تمایل میتوانید با نصب افزونه Lighthouse در مرورگر کروم نحوه عملکرد ، قابلیت دسترسی ، سئو و سایر موارد دیگر مربوط به صفحات سایت خود را ارزیابی کنید. اما این موضوع بخشی از دستور کار این مطلب جهت افزایش سرعت سایت نمیباشد.

نمونه گزارش عملکرد ،دسترسی و سئو سایت توسط Lighthouse جهت افزایش سرعت
نمونه گزارش عملکرد سرعت ، دسترسی سایت و سئو توسط Lighthouse

Total Blocking Time – TBT مجموع زمان انسداد

TBT کل زمان مسدود شدن جهت پاسخ یک صفحه به اکشن ورودی کاربر مانند کلیک ماوس ، ضربه زدن روی صفحه یا فشار صفحه کلید را اندازه می گیرد.

مجموع با محاسبه بخش مسدود کننده تمام کارهای طولانی بین First Contentful Paint و Time to Interactive و براساس میلی ثانیه محاسبه می شود.

هر کاری که بیش از 50 میلی ثانیه زمان اجرای آن طول بکشد ، یک کار طولانی محصوب میشود. مقدار زمان بعد از 50 میلی ثانیه به عنوان زمان انسداد محاسبه میگردد.

به عنوان مثال ، اگر Lighthouse زمان انجام فعالیتی را به طول 70 میلی ثانیه را تشخیص دهد ، زمان انسداد برابر با 20 میلی ثانیه خواهد بود.

Largest Contentful Paint – LCP بزرگترین محتوای ترسیم شده

LCP به مدت زمان مورد نیاز جهت لود شدن و نمایش بزرگترین عکس یا نوشته موجود در صفحه میپردازد.

برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب ، سایت ها باید تلاش کنند که بزرگترین ترسیم محتوایی را در کمتر از 2.5 ثانیه اول صفحه بارگیری کنند.

Cumulative Layout Shift – CLS میزان جابجایی در چیدمان به صورت تجمعی

آیا تا به حال مقاله ای را به صورت آنلاین خوانده اید که ناگهان چیزی در صفحه تغییر کند؟ بدون هشدار ، متن حرکت می کند و جابجا شود.

یا حتی بدتر: شما آماده کلیک کردن بر روی یک لینک یا یک دکمه هستید ، اما بلافاصله قبل از کلیک کردن، خود دکمه حرکت می کند ، و در آخر بر روی چیز دیگری کلیک می کنید!

بیشتر اوقات این نوع تجربه ها فقط آزار دهنده هستند ، اما در بعضی موارد مانند صفحات مربوط به خرید و فروش و معامله گری می توانند باعث آسیب زدن به کاربر شوند.

CLS مجموع تغییرات ناشی از جابجایی و شیفت المان ها را برای هر تغییر چیدمان غیر منتظره که در کل طول صفحه رخ می دهد ، اندازه گیری می کند.

هر زمان که عنصر قابل رویت موقعیت خود را از یک قاب ارائه شده به قاب دیگر تغییر می دهد ، تغییر طرح بندی رخ می دهد. ( مشاهده جزئیات مربوط به نحوه محاسبه امتیاز تغییر چیدمان )

مقادیر خوب CLS زیر 0.1 است ، مقادیر ضعیف بیشتر از 0.25 هستند و هر چیزی در بین این دو امتیاز به بهبود نیاز دارد.

گزینه های پیشنهادی گوگل جهت افزایش سرعت سایت

در این بخش تست سرعت گوگل پیشنهاداتی ارائه میکند که می تواند به بارگیری سریعتر صفحه کمک کنند.

برای اینکه موارد بیشتری را بررسی کنیم ، سایتی که از لحاظ سرعت بهینه سازی نشده بود و خطاهای زیادی داشت را برای آنالیز و بررسی خدمت شما ارائه کردیم.

فرصت های افزایش سرعت های سایت در تست سرعت گوگل

در این بخش به صورت فهرست وار گزینه های مختلفی که برای بهینه سازی سرعت سایت وجود دارد و توسط گوگل پیشنهاد شده را نام میبریم. اما به صورت حرفه ای و مفصل در ادامه مطلب و در بخش ابزارهای افزایش سرعت سایت به آنها خواهیم پرداخت.

تصاویر خارج از صفحه نمایش را به تعویق بیندازید.

Defer offscreen images

استفاده از قابلیت Lazy-Loading برای تصاویر به شما کمک میکند تا فقط عکس هایی که در حال حاضر در صفحه هستند و کاربر آنها را میبیند لود شود و تصاویر بعدی پس از اینکه کاربر اسکرول کرد و در سایت شما به سمت پایین رفت به مرور هر کدام که در صفحه نمایش قرار گیرد بارگذاری میشود.

تصاویر را در قالب های نسل بعدی ارائه دهید.

Serve images in next-gen formats

فرمت های تصویری مانند JPEG 2000 ، JPEG XR و WebP اغلب فشرده سازی بهتری نسبت به PNG یا JPEG ایجاد می کنند که به معنی بارگیری سریعتر و مصرف داده کمتر است.

حذف منابع مسدود کننده اجرای صفحات.

Eliminate render-blocking resources

ارائه کدهای JS و CSS درون خطی مهم در ابتدای بارگیری صفحه و به تعویق انداختن لود سایر CSS و JS غیر ضروری را در نظر بگیرید.

زمان پاسخ اولیه سرور را کاهش دهید.

Reduce initial server response time

زمان پاسخ سرور برای کدهای اصلی را کاهش دهید، زیرا بارگیری سایر درخواست ها از سرور پس از آن میباشد و به آن بستگی دارد.

کد های جاوا اسکریپت استفاده نشده را حذف کنید.

Remove unused JavaScript

جاوا اسکریپت های استفاده نشده را حذف کنید تا حجم سایت و مصرف دیتا را کاهش دهید و سرعت سایت را افزایش دهید.

برای محتوای متحرک از قالب های ویدئویی استفاده کنید.

Use video formats for animated content

GIF های بزرگ برای ارائه محتوای متحرک ناکارآمد هستند. استفاده از فیلم های MPEG4 / WebM برای انیمیشن ها و PNG / WebP برای تصاویر ثابت به جای GIF برای صرفه جویی در حجم صفحات بهتر است.

حجم کدهای جاوا اسکریپت را کمتر نمایید.

Minify JavaScript

کوچک کردن پرونده های جاوا اسکریپت می تواند اندازه و زمان بارگیری اسکریپت را کاهش دهد و به افزایش سرعت سایت کمک میکند.

جهت افزایش سرعت سایت ، فشرده سازی متن را فعال کنید.

Enable text compression

منابع مبتنی بر متن باید با تکنیک های فشرده سازی (gzip ، deflate یا brotli) ارائه شوند تا حجم مصرفی به حداقل برسد.

از ارائه کدهای جاوا اسکریپت قدیمی در مرورگرهای جدید خودداری کنید.

Avoid serving legacy JavaScript to modern browsers

بسیاری از کدهای جاوا اسکریپت که در مرورگر های قدیمی ضروری بوده اند دیگر در مرورگر های جدید کاربردی ندارند.

استراتژی استقرار اسکریپت مدرن با استفاده از ویژگی module/nomodule به شما کمک میکند تا مقدار کدی که به مرورگرهای مدرن ارسال می شود را کاهش دهید ، در حالی که همچنان از مرورگرهای قدیمی پشتیبانی می کنید.

عیب یابی سایت جهت افزایش کارایی و بهبود عملکرد.

در این بخش اطلاعات بیشتری در مورد عملکرد صفحه سایت شما جهت عیب یابی آن ارائه میگردد.

بخش عیب یابی جهت افزایش کارایی

جهت افزایش سرعت سایت ، مقدار کدهای اصلی سایت را به حداقل برسانید.

Minimize main-thread work

کاهش زمان بارگیری ، تدوین و اجرای کدهای HTML ، CSS و جاوا اسکریپت را در دستور کار خود قراردهید.

تأثیر کد شخص ثالث را کاهش دهید.

Reduce the impact of third-party code

کد شخص ثالث (بخش هایی از سایت که از سایت های دیگر بارگیری میشوند. ) می تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد تأثیر بگذارد.

تعداد ارائه دهندگان شخص ثالث اضافی را محدود کنید و سعی کنید کدهای شخص ثالث را پس از پایان بارگیری صفحه خود ، بارگیری کنید.

از DOM – Document Object Model بیش از حد استفاده نکنید.

Avoid an excessive DOM size

یک DOM بزرگ باعث افزایش استفاده از حافظه ، محاسبات سبک طولانی تر و تولید مجدد طرح های پرهزینه می شود. بیشتر بدانید.

جهت افزایش سرعت سایت میزان اجرای JavaScript را کاهش دهید.

Reduce JavaScript execution

کاهش زمان بارگذاری ، تدوین و اجرای JS را در نظر بگیرید. ممکن است تحویل JS های کوچک تر در این امر کمک کند.

برای بخش های استاتیک به طور موثری از Cache استفاده نمایید.

Serve static assets with an efficient cache policy

استفاده از حافظه پنهان cache با طول عمر بالا ،می تواند باعث افزایش سرعت سایت در بازدید های مکرر از صفحه شما گردد.

از بارگزاری موارد سنگین در شبکه خودداری نمایید.

Avoid enormous network payloads

استفاده از بسته های دیتای بزرگ در شبکه برای کاربران هزینه دارد و همچنین با زمان بارگذاری طولانی ارتباط زیادی دارد.

از زنجیره درخواست های ( requests ) بحرانی پرهیز کنید.

Avoid chaining critical requests

کاهش طول زنجیره های درخواست ، کاهش اندازه بارگیری منابع یا به تعویق انداختن بارگیری منابع غیر ضروری برای بهبود بارگذاری صفحه را مورد لحاظ قرار دهید.

تعداد درخواست ها را کم و اندازه ها را کوچک نگه دارید.

Keep request counts low and transfer sizes small

برای تنظیم بودجه برای کمیت و اندازه منابع صفحه ، یک فایل budget.json اضافه کنید.

و یکی از مواردی که در اکثر سایت ها به چشم میخورد و مربوط به فونت ها میباشد.

اطمینان حاصل کنید که متن در هنگام بارگیری وب فونت قابل مشاهده است.

Ensure text remains visible during webfont load

از ویژگی swap در بخش font-display داخل CSS استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که متن در هنگام بارگیری وب سایت ها توسط کاربر قابل مشاهده است.

نحوه رفع مشکلات فوق در ادامه به تفصیل توضیح داده شده است.

بررسی نمودار آبشاری سرعت لود قسمت های مختلف سایت در GTmetrix

به سایت GTmetrix بروید و آدرس سایت یا صفحه را که سرعت آن را میخواهید افزایش دهید را وارد نمایید.

انتخاب بخش چارت آبشاری در جی تی متریکس

سپس مشابه عکس فوق در صفحه نمایش نتیجه گزارش ها، بخش Waterfall را انتخاب نمایید تا چارت آبشاری مربوط به زمان درخواست های ارسالی به سرور و پاسخ آن ها را مشاهده نمایید.

در اینجا میتوانید با زدن بر روی بخشهای مختلف قسمت بالا ، درخواست مربوط به HTML ، CSS ، JS ،Fonts ،Image یا ترکیبی از آنها را بصورت جداگانه بررسی نمایید.

در بخش اصلی آدرس URL درخواست ها Requests ، وضعیت ، دامنه ، سایز درخواست و TimeLine آن را بصورت آبشاری مشاهده میکنید.

در نوار پایینی هم تعداد درخواست ها ، حجم و زمان نهایی لود شدن سایت را مشاهده می نمایید.

طبق تجربه و در مقام مقایسه با اکثر سایت های ایرانی ، اگر زمان بارگذاری کل سایت شما زیر 4 ثانیه باشد، معمولا ً برای کاربران ایرانی که عادت به کند بودن اینترنت دارند سرعت قابل قبولی است.

اما اگر مخاطب غیر ایرانی دارید و سایت خود را میخواهید برای رقابت با سایر سایتهای خارجی بهینه سازی کنید بهتر است که زیر 2.5 ثانیه به صورت کامل لود شود. ( LCP زیر 1.5 ثانیه )

به طور خلاصه ، برای افزایش سرعت سایت باید هر کاری که میتوان انجام داد تا مقدار حجم بر اساس کیلوبایت و تعداد درخواست های سایت به حداقل برسد.

این بهینه سازی شامل موارد زیر میباشد:

فشرده سازی و تجمیع کدهای html ، CSS و جاوا اسکریپت

بهینه سازی حجم و فرمت تصاویر

استفاده از حالت LazyLoad برای بارگذاری تصاویر

کاهش تعداد فونتها – Preload و Swap نمودن نمایش فونت ها

جهت بهینه سازی این موارد در سایت های وردپرس بهتر است از افزونه هایی مانندW3 Total Cache و Autoptimize استفاده نمایید.

افزونه Autoptimize نسبتاً ساده تر و W3 Total Cache با تنظیمات و امکانات بیشتری میباشد. اما بطور کلی میزان تاثیر آنها در افزایش سرعت سایت تقریباً به یکسان میباشد.

در بخش بعدی نحوه استفاده از W3 Total Cache در سایت های وردپرسی را برای شما توضیح خواهیم داد و سایر افزونه های دیگر نیز تقریباً کارکرد و تنظیمات مشابهی دارند.

برای بهینه سازی سرعت سایت های جوملا و افزایش کارآیی آن میتوان از پلاگین JCH Optimize Pro استفاده نمود.

افزایش سرعت سایت های وردپرس

جهت بهینه سازی سرعت سایت وردپرسی خود ابتدا افزونه W3 Total Cache را نصب و فعال نمایید.

دریافت افزونه W3 Total Cache

راهنمای نصب افزونه W3 Total Cache

پس از نصب و فعالسازی، به بخش افزونه های وردپرس بروید و گزینه Settings مربوط به افزونه W3 Total Cache را انتخاب نمایید و وارد راهنمای نصب آن شوید.

راهنمای تنظیمات افزونه

افزایش سرعت با تنظیم کش صفحات سایت

دکمه Next را بزنید تا وارد تنظیمات Page Cache کش ( حافظه پنهان ) صفحات شوید. سپس مشابه تصویر زیر دکمه Test Page Cache را بزنید.

افزایش سرعت با تنظیم کش صفحات سایت Page Cache

در این مثال با قراردادن سایت بر روی حالت کش ابتدایی یا پیشرفته حدود 93% در زمان صرفه جویی میگردد.

مدتی که بین درخواست صفحه مرورگر بازدید کننده و دریافت اولین بایت پاسخ طول می کشد ، Time to First Byte – TTFB نامیده می شود.

W3 Total Cache با استفاده از Page Cache باعث بهبود زمان TTFB شما میگردد.

تنطیمات کش دیتابیس

سپس بر روی Next بزنید تا به بخش کش دیتابیس بروید.

تنظیم کش دیتابیس سایت

بسیاری از درخواست های پایگاه داده برای هر درخواست از صفحه پویا مجدداً ایجاد می شود. حافظه پنهان پایگاه داده ممکن است سرعت ایجاد صفحات پویا را افزایش دهد.

به طور پیش فرض، این ویژگی غیر فعال است.

در صورتی که در نتیجه تست کش دیتابیس مشخص شد که تاثیر زیادی بر روی سرعت سایت دارد ، کش دیتابیس را فعال کنید، در غیر این صورت اگر مشابه عکس فوق تاثیر چندانی نداشت ، این ویژگی را غیرفعال نگه دارید، زیرا موتور پایگاه داده سرور ممکن است سریعتر از استفاده از حافظه پنهان دیسک عمل نماید.

تنظیمات کش Object

تنظیمات کش Object

در این قسمت هم مشابه قبلی اگر تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی سرعت سایت شما داشت ، آن را فعال نمایید ، اگرنه همچنان غیر فعال بماند.

بهینه سازی سرعت سایت با راه اندازی کش مرورگر

راه اندازی کش مرورگر

مرورگرها برای نمایش صفحات سایت شما باید انواع مختلفی از دیتا را بارگیری کنند ، از جمله فایل های javascript ، صفحات سبک CSS ، تصاویر و موارد دیگر.

برای بیشتر این موارد ، هنگامی که یک مرورگر آنها را بارگیری نمود ، دیگر نیازی به بارگیری مجدد آنها نیست.

فعال سازی کش مرورگر می تواند به شما اطمینان دهد که مرورگرها فایل های موردنیاز برای مشاهده سایت شما را به درستی ذخیره می کنند.

هدر کنترل کش به مرورگر شما می گوید که چگونه باید پرونده های خاص را در حافظه پنهان مرورگر ذخیره کند.

تنظیمات حداکثر سن به مرورگر شما می گوید برای چه مدت ( چند ثانیه ) باید از نسخه ذخیره شده قبلی فایل ها استفاده کند.

برای افزایش سرعت سایت توصیه می کنیم که حافظه پنهان مرورگر را فعال کنید.

افزودن قابلیت Lazy Load برای تصاویر

افزودن قابلیت Lazy Load تصاویر جهت افزایش سرعت سایت

افزودن قابلیت Lazy Load به صفحات حاوی تصاویر می تواند با به تعویق انداختن زمان بارگیری آنها ، سرعت بارگیری صفحه را افزایش دهد.

در این صورت ابتدا فقط تصاویری لود میگردد که در صفحه نمایش مرورگر دیده میشود ، سپس هنگامی که بازدید کننده صفحه را به سمت پایین پیمایش می کند ، تصاویر بعدی به مرور بارگیری میشوند تا به نمایش درآیند.

این موضوع در افزایش سرعت سایت ، مخصوصاً در سایتهایی که تصاویر زیادی دارند بسیار مهم است. پس حتما تیک تایید مربوط به آن را بزنید.

گاهی در بعضی از قالب های وردپرس ، مخصوصاً مواردی که از افزونه های اسلایدشو استفاده میکنند ، ممکن است که تصاویر به درستی بارگزاری نشود.

در این صورت میتوانید این تیک را بردارید و از افزونه a3 Lazy Load یا سایر افزونه هایی که بصورت اختصاصی برای این کار نوشته شده اند استفاده نمایید.

دکمه Next را بزنید و راه اندازی افزونه به پایان رسیده است. برای تغییر سایر تنظیمات افزونه میتوانید به بخش Performance در منوی کناری مدیریت وردپرس مراجعه نمایید.

کوچک سازی و تجمیع پرونده های HTML ، JS و CSS

از قسمت Performance گزینه Minify را انتخاب نمایید.

گزینه HTML minify settings و گزینه های زیر که مربوط به آن میباشد را فعال نمایید.

Inline CSS minification
Inline JS minification
Line break removal

گزینه های JS minify settings و سایر گزینه های مربوط به minify JS را فعال کنید.

جهت تجمیع پرونده های جاوا اسکریپت ، Minify method را بر روی combine & Minify قراردهید.

چک کنید که اگر احیاناً اختلالی در کارکرد جاوا اسکریپت سایت بوجود آمد ، از گزینه های دیگر Minify method استفاده نمایید.

بخش تنظیمات CSS را نیز مشابه بخش JS فعال نمایید و بر روی گزینه combine & Minify قرار دهید.

بهینه سازی فونت ها جهت افزایش سرعت سایت

مجددا به سایت GTmetrix مراجعه نموده و وضعیت فونت های سایت را بررسی نمایید.

گزارش کارآیی فونت های سایت

جهت بهینه سازی سرعت سایت هنگام تعریف و استفاده از فونت ها موارد زیر را لحاظ نمایید.

  1. تا جای ممکن از فونت های سبک تر با حجم کمتر استفاده نمایید.
  2. هر چه قدر تعداد فونت ها کمتر باشد، درخواست های مربوط به آن نیز کاهش می یابد که منجر به افزایش سرعت میشود.
  3. در هنگام تعریف فونت ها آنها را بصورت Preload در آورید تا زودتر از سایر بخش های سایت بارگزاری گردد.
  4. نحوه نمایش فونت ها به صورت swap باشد تا در زمانی که هنوز فونت لود نشده است از فونت پیشفرض مرورگر جهت نمایش سایت شما استفاده شود که زمان FCP لود سایت که در بخش قبلی توضیح داده شد را کاهش میدهد.

جهت Preload کردن فونت ها از منوی نمایش به ویرایشگر پوسته بروید و در پرونده Header.php سربرگ پوسته و اگر جای دیگری فونت شما تعریف شده است متن rel=”preload” را به شکل زیر در تعریف فونت بگنجانید.

Preload کردن فونت ها

برای نمایش فونت به صورت swap (جانشین) به بخش ویرایشگر پوسته بروید و در پرونده شیوه نامه CSS اصلی سایت ( style.css ) یا هرجای دیگری که در css ها font-face تعریف شده است، در انتها کد font- display:swap; را وارد نمایید.

نمایش فونت به صورت swap

دستور Swap در حقیقت به فونت شما یک دوره بلاک بسیار کوچک و یک دوره جانشینی بی نهایت می دهد.

همچنین اگر در سایت شما فونت های گوگل Google Fonts بارگذاری میشود، به شکل زیر آنها را بصورت swap و Preload در آورید.

<link rel="preload" href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto&display=swap" as="style">
<link rel="stylesheet" href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto&display=swap">

بهینه سازی و فشرده سازی تصاویر سایت

در قسمت Lazy Load گفتیم که چگونه تعداد عکس هایی که در ابتدای سایت لود میشود را به حداقل برسانیم. در اینجا میخواهیم حجم عکس های باقیمانده را نیز به حداقل برسانیم.

سایت های Compress JPEG و Compress PNG برای کم کردن حجم تصاویر بدون از دست دادن کیفیت کاربرد دارد.

از افزونه Smush و موارد مشابه نیز میتوانید برای فشرده سازی خودکار تصاویر سایت وردپرس استفاده نمایید.

همچنین بررسی کنید کدهای قالب سایت به گونه ای باشد که در عین ریسپانسیو بودن ، در نسخه دسکتاپ عکس های بزرگتر و در نسخه موبایل عکس های کوچک تر و متناسب با سایر محل نمایش بارگذاری گردد.

افزایش سرعت سایت های جوملا

در سایت های جوملایی با نصب پلاگین JCH Optimize Pro میتوانید سرعت سایت خود را بهینه سازی کنید.

افزایش سرعت سایت های جوملا با JCH Optimize Pro

پس از نصب و فعالسازی پلاگین ، میتوانید به درجات مختلف سایت خود را بهینه سازی نمایید.

طبق تجربه حالت Deluxe یا Premium نتیجه بهتری را در سرعت و بهینه سازی سایت ایجاد میکند. پارامترهای زیاد دیگری نیز در این پلاگین وجود دارد که دارای کارکردهای مشابه آنچه برای افزونه وردپرس توضیح داده شد است.

امیدواریم که مطلب فوق مورد استفاده شما قرار گرفته باشد. اگر تمایل به برونسپاری سئو سایت خود دارید، تهران وب سئو در خدمت شماست. با ما در تماس باشید.

اگر علاوه بر بهینه سازی سرعت سایت ، به سایر موضوعات طراحی و سئو سایت علاقه مند هستید ، مطالعه مطالب زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سئو سایت

تولید محتوا

طراحی سایت

سوشال مارکتینگ

استارت آپ